ciki a tudatos bőrápolás? MIÓTA?

Még múlt hónapban jött velem szembe egy internetes fórum bejegyzése, kommentek, és úgy az egész. Karácsony előtti időszak volt, tehát megfogadtam, hogy ünnepek előtt nem fogok bosszankodni, és nem is írok róla semmit. Egyrészt azért, hogy legyen egy kis nyugi még a nagy hajrában, csillámpor, adventi por és miegymás. Másrészt az is közrejátszott, hogy olyan szintű negatív energiát termelt bennem az, amit láttam, hogy tudtam, okosabb döntés lesz, ha kicsit emésztem, és később írok róla.

A később most van!

Az említett fórumon a konkrét beszélgetést nyitó hölgy arra volt kíváncsi, hogy a 20-30-as éveikben járó hölgyek hogyan ápolják az arcukat, írják meg, milyen szérumokat használnak, komplexebb összetételű krémmel, kevesebb lépéssel vagy inkább egyszerűbb, de több lépéses rutinnal veszik e fel a harcot az öregedéssel szemben, milyen smart-aginget segítő rendszerük van, melyik a kedvenc fényvédőjük főleg tipikusan nyári és téli időszakra.

Miután végignyálaztam a válaszokat, és a társalgást, nagyjából arra a szomorú következtetésre jutottam, hogy 10-ből legalább 6 ember azzal volt elfoglalva, hogy:

» a kérdezőnek tényleg ez a legnagyobb gond az életében?

(nekünk rossz, legyen másnak is, nekem nincs időm, neked se legyen, hogy mersz máshogy élni, mint én?)

Little Girl Wtf GIF


» 20-30 évesen öregedés ellen kenekedni? Te hol élsz?

(legrosszabb döntés kivédeni bizonyos problémákat, teljesen alap és hatékony megoldás 40-50-60 évesen siránkozni, hogy drága a lézer, meg a szike)öregedni oké, és alap dolog (senki nem állította ennek ellenkezőjét soha), csak később ne siránkozzunk, ha cikinek tartottunk bizonyos dolgokat, amelyek a smart-aginget érintik.

meryl streep wrinkles GIF


» kend csak magad, attól fog csak lógni minden

(neves “bőrfiziológia szakértőnket” hallották)

Donna Paulsen Sarah GIF


» fényvédő?? minden nap? megbuggyantál? Minek? Télen szolizni kell, hogy nyárra legyen alapszín.

(ezt nem merem már kommentálni inkább)

chicken strips dancing GIF

» a sok kémia rosszat tesz, én natúúúr kókuszzsírral hidratálok esténként, és szép a bőröm, mást nem használok

(higgyétek el, a kevesebb kémia rosszabb, főleg fent a “toronyban” okoz error-t, khm, valaki elmondaná a hölgynek, hogy míg a polcra kerülő krémek be vannak vizsgálva, a kókuszkáját a kutya se vizsgálja bizonyos konkrét szennyeződésekre, amelyekre adott kozmetikum esetében előírások vannak..)

happy mad scientist GIF


Tudjátok, van az a mondás, hogy “ha mindenki magával törődne, mindenkivel törődne legalább egyvalaki”. Erős(Pista).

Valami nagyon nincs rendben, amíg az okos és megalapozott döntés ciki, és szánalmas, ezzel szemben a meggondolatlanság pedig menő, és az is jó érzést kelt valakiben, ha cikizi a másikat, mert törődik magával. Ez ugyanakkora probléma a társadalmunkban, mint az, amikor neadjisten’ egy férfi kenekedik, ledől a vár. Felfogás a’la középkor.

Igen, nagyon “menő” azzal foglalkozni, hogyan vegyük rá másik embertársunkat a hülyeségre, fényvédőt ciki kenni, de végig szolizni a fél életünket savakkal meg retinoidokkal karöltve menő. Barnaságból sose elég.

Nagyon “menő” sminkben aludni, aztán reggel rásminkelni még egy adagot, meg a 3-4 napos szemöldök gél is menő, hisz jól tartja magát a helyén. Időspórolás. Igazi gyöngyszem.

Józan ésszel komolyan nem tudom elképzelni, hogy arcot mosni, tisztítani miért nem ugyanolyan fontos, mint lábat mosni, vagy épp más testrészünket. Megmagyarázná ezt nekem valaki?

Ez az egész egy tökre nehéz téma, és persze én, OSZ a bunkó állat, nem simogatja a vállakat.
Pedig itt egyedül arról van szó, hogy mindenki azt csinál, amit szeretne (ez nagyon fontos), ami neki jól esik, ahogy szeretné, DE:
» ne legyen mások okos döntése ciki
» ne siránkozzon senki, hogy miért foltos, mint a dalmata, ha retinoidok és savak mellett az a legfontosabb időtöltése, hogy szolizzon, fényvédőről pedig nem is hallott (nem mintha hatóanyagok nélkül annyira fasza lenne az a szoli..csak mondom.)

Tökre jogos, nem? Túl igaz. Nagyon erős.

Mindenkinek megvan a joga, lehetősége saját döntésre, de minden döntésnek van egy következménye, és ha valaki szól, hogy butaság az a döntés, és ezt nem fogadjuk el, nem kell siránkozni később, elég tanulni a hibákból.

Saját döntés volt az is, hogy boldogan, elégedetten nem fogadtunk el egy tényt. Nem véleményt, TÉNYT, mert nem tetszett. (a tényt nem érdekli kinek tetszik és kinek nem, tény marad)

Múltkor volt egy személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Ugye tudjátok, hogy hónapok óta nem fogadok instagram üzeneteket, le vannak tiltva, vagy ha épp valakinek engedi is, hogy írjon, én azt nem látom. Egyedül olyan üzeneteket látok, akik küldőjével már ezen beállítás előtt váltottam pár szót. Kaptam egy üzenetet, hogy ajánljak valami hatásosat 1 hónapja kialakult folt ellen. Nem igazán tudtam hozzászólni, mert a “folt” szó egy üzenetben elég sok mindent takarhat. Próbáltam puhatolózni, aztán kiderült, hogy retinoidos-savas rutin mellett az illető nagyban nyomja a szolit, és meg van lepődve.

Szerintetek ilyenkor egy hozzám hasonló, (aki azzal van elfoglalva két (2! – nem faktoriális, csak felkiáltójel, hogy KETTŐ!!) éve, reggeltől estig, hogy magyarázza mindenkinek, mennyire rossz ötlet is ez) hogy érzi magát?
Elárulom. Egy évvel ezelőtt talán eléggé frusztrált lettem volna, ha ez így megtörténik, és az a “minek is járatom a szám” érzés. Viszont ebből a szituációból is teljesen látható, hogy mennyire vicc ez sokaknak. Elárulom, én nem tudnék nevetgélni, és örömködni, ha ennyire “nagyon” törődnék magammal.

Itt a legnagyobb probléma az, hogy a többségnek nincs semmilyen problémája azzal, ha tudatos bőrápolókat cikiz valaki, de ha valaki, aki tudatos, be mer szólni annak, aki épp nagy butaságokat művel, akkor “hogy meri leszólni”. Megszoktuk.

« A fórumos “szépségek” után kiraktam egy sztorit Instagramon, elég siralmas az eredmény!

Kíváncsi voltam arra is, hogy miket vágnak a fejetekhez..ez még siralmasabb. Itt láthattok párat, esélytelen lenne mindet megmutatni, hadseregnyi válasz jött! Köszi, hogy bekapcsolódtatok.
(kitakarás mestere vagyok, tudom)

Maradjunk annyiban, hogy 2022 a “kit érdekel” éve kell, hogy legyen, mert vannak, akiket nem lehet megmenteni, de nem is kell, nem is lehet mindenkit. Főleg azokat, akik nem hiszik el a tényeket, vagy nem semmibe veszik azokat.

Mindenki úgy lesz foltos (hormonális foltokat nem beleértve, mert annak a törődésen felül más okai vannak..), ahogy törődik magával. Kemény igazság, de sokaknak még mindig nem világos, hogy nem vicc, amiről beszélgetünk.
amen