Hibák, amiket látok a tanácsadások, rutinozások alkalmával..

Jópár kitöltött kérdőív és “ezeket használom” lista végigmegy a kezeimen naponta a rutinosaim által, így jópár hibát is mindig felfedezek, ezekből fogunk most falatozni, meglessük a TOP5 alap hibát.

5. Fényvédős félelem

Amikor a fényvédőre kerül a sor, mindig azt tapasztalom, hogy legtöbben úgy viselkednek vele, mint egy laza hidratálóval, vagy egy korrektorral, és a használati mennyiség az ilyen “megijesztem vele az arcomat” típusú. Hiába kened magad 50-es fényvédővel, ha csak megijeszted az arcodat, így az a védelem nem lesz megfelelő.

Fényvédőből tényleg gazdagon kell, és nem azokra a fantasztikus bloggerekre kell hallgatni, akik szerint egy borsónyi fényvédő elég, de nem csodálkozom, az országban orvosok is papírra vetik ezt a csodálatos tanácsot, miszerint fényvédőből “egy borsónyit reggelente..”

Itt egy kis szemléltető, ez az adott fényvédővel 4 nyomás, ez a minimum, ami kellhet, de az esetek 90%-ában ennél is többet rakok.

Jegyezd meg, hogy a fényvédő nem egy laza hidratáló, vagy egy korrektor, amiből csak épp, hogy raksz mindenhová!

4. Tisztítási katasztrófák

Egy micellás vízzel létezni sajnos nem tisztítás, az katasztrófa, ha le sem mosod, az pedig még nagyobb baj.

Emiatt vannak azok az esetek, amikor valaki csak megtanul rendesen tisztítani, és eltűnnek a pattanások az arcáról, igen, van ilyen is, mert semmilyen nagy probléma nem volt a dolgok mögött, csak annyi, hogy el volt hanyagolva egy kulcsfontosságú része az ember életének, mert mindenki agyonsikálja magát a kádban/zuhanyban, de az arcunkat csak öblögetjük, mint a mérőedényt a tej kimérése után.

Jegyezd meg, reggel langyos víz vagy egy laza tisztító, este inkább duplázz, ha van rá lehetőség, és inkább részesítsd előnyben az olajos lemosót (tehát az, ami nem water-based), mint a micellás vizet, ezt főleg azoknak mondom, akik meg vannak ijedve a saját pórusaiktól a tükörben (mindenkinek van hahó), vagy az ijesztgető mitesszerektől.

Fontos infó, hogy abszolút nem kötelező mindenkinek minden este duplatisztítást végezni, én sem csinálom minden este, de ha csinálod, legyen értelme, mert a tisztítóval sem megijeszteni és öblögetni kell 10 másodpercig!

3. Van egy csomó aktívunk, de valójában nem tudjuk mire

Sokszor találkozom ezzel, hogy a foltok a legnagyobb problémáink, aztán szalicilsavval van tele a rutin, vagy száraz az arcunk, de a legvékonyabb hidratálókrém van használva napi egyszer.

Nincs értelme pénzt költened, ha nem tudod mit és miért veszel, ez csak tudatosság kérdése!

Valamint biztos vagyok abban, hogy amikor valamilyen terméket a kosárba dobsz, a leírásban legalább 1-2 infó ott van, mire is való az adott hatóanyag, nem csak a csomagolást és az árat kell lesni rendeléskor! :/

2. MINDENT IS megveszünk, MINDENT IS FELKENÜNK

Ez talán a legbosszantóbb az egész rutinépítésben, mert az “ezeket használom” lista a kérdőívben konkrétan elfoglal egy A4-es oldalt, de az arcunk még mindig hadszíntér állapotban van, ez a BŐSÉG ZAVARA.

Nem megoldás megvenni mindent, ami az internetes hirdetéses posztokban szembejön, majd felkenni sorban, vagy nem legajánlatosabb kombinációkban, vagy konkrétan rendszer nélkül, amikor eszedbe jut.

Azért nem kell megvenni egy szérumot, hogy heti 1 vagy 2 alkalommal felkend (nem hámlasztókról beszélek), mert az antioxidáns szérumod vagy a hidratáló szérumod heti 2 alkalommal nem fog érni semmit !

Rendszer nélkül nem lesz hatás, nem lesz eredmény soha!

1. Hatóanyagmentes tenger

A TOP1, ami nagyon bosszantó tud lenni számotokra is szerintem, az a csodálkozás, amikor a 4. hidratálókrém és 5. hidratáló szérum után épp a 12. toner megvásárlását fontolgatjuk, de nem értjük, miért nem múlik a problémánk.

A problémákat a hatóanyagok fogják megoldani, és ha a problémád nem a száraz arcbőr, akkor nem a hidratálókrém- hidratáló szérum- hidratáló toner tengerben kell fürdeni egyedül!