Helyzetek, amikor nagyon figyelned kell..

Nem hinném, hogy túlzok, amikor azt mondom, hogy az Instagram és Facebook mostanában már nagyon belemászott az életünkbe, és nem csak a social media felületekről lesz most szó. Lehet ezt tudatos, vagy kevésbé tudatos módon is felfogni, tehát valaki szórakozni jár az ilyen felületekre, mások tényleg infókat keresnek, segítséget valamilyen témával kapcsolatban, persze maradjunk most tisztán az arcápolás hajóján.
Pont azokat az embereket, akik hiteles infókat, segítséget keresnek, használják ki azok az egyének, akikről most szó lesz.

Ez a cikk már nagyon érett, viszont azért született meg csak most, így bő 1 évvel az után, hogy beindult az okosszepseg IG, mert rendesen fel kellett szívnom magam hozzá, nagyon érzékenyen érint a téma, nagyon lehúz pszichésen, de amellett nagyon felturbózza az idegeim.

Az éremnek mindig két oldala van, az egyik oldalt támogatja a tudomány, a fiziológia, a kutatások, a másik oldalban parasztvakítás van, marketing, haszonvágy és még sorolhatnám.

Influenszer a 21. században? Ne a vállsimogatást keresd, hanem a hiteles információt

Kata köszön, üdvözöl Téged, legalább tizenötször megköszöni, hogy nézed a videóját, majd elkezdi ecsetelni, hogy miért jobb az ő Aloe Vera-s itókája, mint bármelyik másik a boltban.

Kérdem én, miért ne lehetne mondjuk valamivel minőségibb? Nem ezen van a lényeg.

Kata ott elcsúszik, hogy mindenféle háttértudás nélkül, azzal próbálja Neked eladni a szent AV-s italt, hogy az ő itala a betanidos vizet színben semlegesíti, míg a bolti nem, hát nem frappánsan méregtelenít valami, ha már a betadinos víz barna színe is elmászik? Ezzel az elvvel konyhai zsíroldót is ihatunk.

Érzed a lényeget? Aki erre rárepül, nem tudja azt, hogy Kata saját maga nem tudja miről beszél, neki csak annyi a lényeg, hogy Te megvedd a drága Aloe Vera italt, de azt viszont sem ő, sem más nem mondja el neked, hogy sima C-vitamin betadinos oldathoz keverve ugyanúgy megváltoztatja az oldat színét. Most meglepődtünk, mégsem kell megvenni a tízezer forintos itókát, ha boszorkánykonyházni, droglaborozni szeretnénk.

Vanda megkeresi az influenszert, nem lenne e kedve beregisztrálni ebbe a csúcs programba, náluk sokkal jobbak a feltételek, mint más cégeknél, itt csak magadnak hajtod a pénzt, tehát rajtad áll mekkora bevételt csinálsz magadnak.

– Vanda, kaphatok kipróbálásra én is arctisztító készüléket? Nem szeretnék saját tapasztalat nélkül bármiről is beszélni az oldalamon, jó a kapcsolatom a követőimmel.

– Hát előre nem igazán szoktunk ilyen drága terméket adni, de van egy belőle, amit mi a csajokkal küldözgetünk egymásnak, de teljesen antibakteriális, maximális higiénia, senkinek nem okozott gondot eddig.

Nagyon hiteles, használja ugyanazt az arctisztító készüléket fél Magyarország. Taps-taps, de frappáns a közösség, dől a lé. Nem, nem támogatjuk az MLM marketinget.

Anna arról beszél neked, nem is egy poszt keretein belül, hogy csak azt kend magadra, amit meg is ennél, de ugyanezzel az elvvel reklámozza az intim higiéniáról gondoskodó termékeket is. Vagdalózik 4-5 parabénnel ETETETT laborpatkánnyal, és máris úgy érzed, hogy jobb lesz neked, ha nincs “kémia”.

Kémia van a túrós csuszában is, meg a balatoni lángos ropogós széleiben is. A patikában beszerzett csúcs hidratálód nincs tele vegyszerekkel, egy termék formulázása nem így működik, a kémia nem rossz, a kémiát érteni kell, a hatóanyagokat ismerni kell, a hatóanyagok nem rosszak.

Lilla 2 hónappal ezelőtt még egy drogériás márka mellett tette le a voksát, miszerint ezer meg ezer drága kozmetikumot kipróbált már, soha nem volt elégedett, ma reggel egy több százezer forintos márkával pózol, hogy végre megtalálta a legjobbat, ne az olcsóbbtól várd a hatást.

Tamara elment egy orvosi központba, ahonnan olyan rutinos leírással jött ki, miszerint fényvédőből borsónyit egész arcra, este hámlasztó + tretinoin krém, hidratáló nem létezik.

‘Doktor úr, vörös és ég, fáj az arcom, szerintem hidratálnom kellene jobban.’
– Semmi baj, majd elmúlik, ez normális.

Nem, nem normális, a hivatástudat elúszott.

Viki arról beszél neked, hogy csak ősztől tavasz elejéig hámlassz, vesd meg a retinolt, mert vékonyítja a bőröd, arctej kötelező, ‘normál’ bőr nem létezik, te nem is létezel, havi egy 1-2 kezelés mindent megold, otthon csak arcot mosunk, drága tégelybe tölts valami olcsót, lényeg a külcsín.

Nagyon fontos, hogy senki nem kér arra, hogy egyből, hasból mindenről tudd, hogy most hiteles e vagy nem, hanem arra kérlek (én és a hozzám hasonlók is), hogy nézz utána az adott probléma hátterének, ha egyedül nem megy, biztos találsz valakit, aki hozzá tud szólni és vet rá egy-két laza pillantást.

!!! Ne azt várd, hogy valaki folyton csak a szépet mutassa egyedül azért, mert nincs mersze megmutatni azt, mi folyik valójában sok helyen, okod van nyitott szemmel járni !!!

Biztos vagyok benne, hogy most sokan vannak köztetek olyanok, akik szerint ez nem fontos téma, mert ők biztos nem repülnek rá, de ha belegondoltok, akkor rájöhettek arra, hogy pont ez a dolga egy hozzám hasonló, embereket nagyon megosztó, de hiteles információkat közvetítő “influenszernek”.

Hiába mondják sokan, hogy bunkó vagyok, bunkó, az olyan posztjaim alapján, amikben pont az ilyen csaló emberekről beszélek úgy, hogy fel akarom nyitni a szemeiteket.

Ne várja el senki, hogy mézes-mázas legyek, amikor arról kapok fülest, kit és hol mennyire szédítettek el nem hiteles információkkal, nem kevés pénzért úgy, hogy pozitív eredménye nem lesz a dolognak, sőt..

Sokszor megkapom, hogy már rég több követőm lenne (nem hinném, hogy a több, mint 35 ezer, az nem szép szám!), ha nem lennék bunkó, hanem kedvesen adnám elő. Vannak témák, amiket nem lehet kedvesen előadni, miért lenne bárki is kedves, amikor mások arca, pénztárcája és a “szakemberekbe” vetett hite a célpont?? Miért ne lehetne jogosan kiakadni, amikor más embereket próbálnak behálózni nem stabil és hiteles információkkal?

Vita és veszekedés között is van különbség. Aki veszekedni jön, nem valós dolgokkal dobálózik, az ne panaszkodjon más felületeken, hogy milyen vagyok. Aki vitázni jön, jöhet, mutasson fel hiteles infókat, de ne linkelgessük az 1990-es cikket a poszthoz, hogy már pedig a vizeletben az az ‘izé’ ott volt.

Soha nem fogom tűrni az olyan hozzászólásokat, amikben félrevezetnek másokat, mert ez nem az a felület, ahol a tudománnyal szembe megyünk, és befolyásolunk másokat, rossz irány felé.

Sokszor megkapom, hogy miattam nem jár már hozzád XY, mert inkább otthon alakít és nincs semmilyen problémája. Nem miattam, hanem a tudomány miatt. Sokan rájöttek, hogy nem az a havi 1-2 kenegetés fogja megoldani a problémájukat TARTÓSAN, emiatt ne engem hibáztass, nyújts olyat, ami majd az otthoni arcápoláson kívül ad pluszt, és nem kell másra hárítani a felelősséget.